Toen we in 2019 in de Great Smokey Mountains waren, hebben we twee dames leren kennen. We hadden afgesproken dat ik, als we ooit weer in de buurt waren dit zouden laten weten. Door corona heeft dit iets langer geduurd, maar eergister had ik beide dames een bericht gestuurd en Sandy (zij woont in de buurt) vond het erg leuk om af te spreken. Tree (ik dacht dat zij ook in de buurt woonde) was helaas niet in de buurt en vond het ontzettend jammer dat ze niet kon komen. We hadden om kwart over 9 afgesproken in de Cove, wat betekende dat we om 8 uur in de auto moesten zitten. Gelukkig zijn we nog steeds vroeg wakker, ondanks dat we de wekker zetten.

T20220925021

Het uitzicht vanaf ons balkon! Dit was vlak voor we richting de Cove vertrokken.

Na het ontbijt hebben we nog snel de dag van gister (de dag daarvoor hadden we voor het ontbijt gedaan) online gezet en zijn toen richting de Cove gereden. We reden nog maar net de Cove binnen of ik spotte een hertje tussen de bomen.

20220925013

Ondanks dat we er tijdens alle reizen al meerdere gezien hebben, vinden we dit nog steeds bijzonder. Op het moment dat we vlakbij de plek waren waar we afgesproken hadden zagen we dat Sandy achter ons reed. We parkeerden de auto en nadat we elkaar gedag gezegd hadden zijn we een stukje gaan lopen.

20220925015

20220925016

Sandy vertelde ons dat zij betrokken is bij het taggen van Monarch Butterflies. Deze vlinders migreren tijdens de zomer naar Noord Amerika vanuit Mexico. En in het najaar migreren ze weer terug. Om dit te volgen worden ze gevangen en getagt (dit is uiteraard een vlindervriendelijke manier van taggen). Deze vlinders zouden nu weer in de Cove te zien moeten zijn, maar er waren erg weinig vlinders.

T20220925022

Deze foto heeft Sandy van ons gemaakt. Thank you Sandy for taking the picture.

Omdat er voor vandaag veel regen voorspeld was, zijn we niet al te ver gelopen. Teruggekomen bij de auto’s hebben we nog wat staan praten en daarna gedag gezegd. Hopelijk kunnen we een volgende keer weer afspreken en is Tree dan ook van de partij. Tijdens het eerste rondje Cove zagen we geen wildlife. We hebben ook een paar druppels regen gehad. Inmiddels was het lunchtijd, dus bij de parkeerplek waar we eerder gestaan hadden hebben we een broodje gegeten. Na de lunch zijn we nog een rondje gaan rijden. En tijdens deze ronde hadden we geluk. Vlak voor ons zagen we een cub oversteken. We hoorden dat het een moederbeer was met 3 kleintjes. Toen we er vlak langs reden, zagen wij er maar twee. De derde hebben we niet gezien. Moeder was heerlijk in de modder aan het wroeten voor bugs en de twee kleintjes deden lekker mee.

20220925042

20220925045

20220925052

20220925060

20220925065

We reden echt heel dichtbij, maar behalve een keer opkijken stoorde ze zich niet aan ons. Om het verkeer niet te lang op te houden en anderen ook de kans te geven zijn we doorgereden. Toen we ongeveer 20 minuten later langs deze plek reden waren ze verdwenen. We hoorden dat ze bij het begin van de loop gespot waren. Maar ja om daar te komen moet je een groot deel van de loop rijden, dus de kans dat we ze dan zouden zien was erg klein. We besloten om één keer via de uitgang weer naar het begin van de loop te rijden (normaal blijven we op de loop en nemen een eerdere weg naar de andere kant). Vlakbij de uitgang zagen we wederom herten. Dit keer waren het twee volwassen herten en een jong. Natuurlijk hebben we hier ook even gekeken en tussen de bomen door foto’s gemaakt.

20220925067

20220925068

Net na de ingang van de loop zagen we alsnog de beren, en inderdaad nu waren het 3 jongen. Alleen nu waren ze zo ver weg, dat zelfs de zoomlens ze niet veel dichterbij kon halen.

20220925082

20220925084

Hierna hebben we de Cove verlaten en zijn richting ons hotel gereden. Uiteindelijk hebben we maar een paar spetters regen gehad en werd het weer warmer dan voorspeld was. Morgen hebben we nog een hele dag te spenderen in de Smokey Mountains. Ik hoop dat we dan wederom wildlife zien. Maar het blijven wilde dieren, dus het is gewoon een kwestie van op de juiste tijd op de juiste plek zijn.

One comment

  •   Leuk hoor die cups  ,je hebt wel weer geluk  gehad grandioos ,hoop dat je morgen ook veel wildlife ziet groetjes papa en mama 

Comments are closed

The comments for this content are closed.