50 staten voor je 50e verjaardag. Als je dan nog 20 staten moet doen, dan is het tijdens de volgende vakantie van belang dat je weer wat nieuwe staten gaat bezoeken. Welke staten dit zouden worden wisten we al snel, alleen de route was een aardig gepuzzel.

Wel of niet Yellowstone erbij, want dit lag toch wel een aardig eind van het begin- en eindpunt, namelijk Chicago. We zijn in 2011 3 dagen in Yellowstone geweest en vonden dit beiden super en wisten toen al zeker dat we nog een keer terug wilden. Na een paar keer geprobeerd Yellowstone in de route in te passen, werd het duidelijk dat we Yellowstone links moesten laten liggen. Dit gaf ruimte om op ons gemak de 4 staten te bekijken die we deze vakantie in ieder geval wilden doen. Deze 4 staten zijn: Iowa, Minnesota, Wisconsin en North Dakota. Zoals gezegd starten en eindigen we in Chicago. De tickets hebben we op 19 oktober met miles bij United geboekt (deze moesten voor eind februari gebruikt zijn, anders zouden ze vervallen). En wil je nog een redelijk vluchtschema hebben, dan moet je er vroeg bij zijn.

vluchtschema

Afgelopen weekenden hebben we op basis van things to do, de beschikbaarheid van hotels en andere bezienswaardigheden de route in elkaar gezet. We hebben de eerste 2 nachten in Chicago al geboekt en ook in Ely, Minnesota onze verblijfplaats al geboekt. Dit is een lodge en hier verblijven we 4 nachten. Tijdens het eerste weekend in Chicago gaan we in ieder geval naar een middagwedstrijd tussen de Yankees en de White Sox. En aan het eind hebben we een aantal dagen in Chicago. 

Route

 

 1. Chicago, Illinois
 2. Dubuque, Iowa
 3. Sioux City, Iowa
 4. Marshall, Minnesota
 5. Bismarck, North Dakota
 6. Washburn, North Dakota (hier gaan we alleen naar toe om Fort Mandan te bezichtigen)
 7. Dickinson, North Dakota
 8. Williams, North Dakota
 9. Grand Fork, North Dakota
 10. Ely, Minnesota
 11. Bloomington, Minnesota (Mall of America)
 12. Madison, Wisconsin
 13. Chicago, Illinois