Nog maar 2 weken thuis en het begint al weer te kriebelen. Er moeten plannen gemaakt worden, want niets in het vooruitzicht hebben is niet echt mijn ding. In eerste instantie was het de bedoeling om met zijn drietjes (of viertjes, als Ramon ook mee had gewild) in de zomer richting Seattle te vliegen, daarvandaan langs de kust van Oregon naar beneden tot aan San Francisco of zelfs Los Angeles. En dan weer terug naar Nederland. 

Omdat Romy dit jaar met haar studie game development gestart is en tot vrij laat in het schooljaar nog tentamens heeft. De hertentamens weer vroeg in het nieuwe schooljaar starten, heeft zij welgeteld maar 4 weken zomervakantie en dan ook nog eens precies de middelste 4. Helaas is het bij mij op het werk altijd een heel gedoe om het vakantierooster passend te krijgen en weet ik nu al dat dit mij niet gaat lukken. De eerste of de laatste 3 zijn de mogelijkheden en dan kan ik eventueel nog wel een paar dagen erbij smokkelen. Na een overleg hierover heeft Romy aangegeven dat ze geen lessen of tentamens wil missen en haar trip naar Amerika in 2015 dus niet gaat lukken. Hierdoor kunnen Sjon en ik met z'n tweetjes en hoeven we niet in de zomervakantie. Al gauw werd onze datum geprikt en dit werd de tweede helft van mei/begin juni. De staten die we met Romy wilden doen hadden wij al gedaan en met de wens om alle staten gedaan te hebben, zijn we in december gestart met het verzinnen van een mooie route. Al gauw wisten we dat we als begin en eindpunt Washington wilden. De staten die we hiervandaan in ieder geval wilden doen waren Michigan, Ohio, Indiana, Kentucky en als we het konden inpassen Alabama. Google Maps werd geopend, het boek met veel informatie ernaast en zo zijn we van plaats naar plaats gegaan en kwamen we op onderstaande route uit.

Route in kaart

Terwijl we op 1e kerstdag aan het kijken zijn naar hotels in deze verschillende plaatsen (we moeten natuurlijk wel kunnen slapen), keken we ook naar de tickets. Op dat moment konden we bij KLM redelijk goedkope tickets krijgen. Sjon wilde graag nog even wachten op de komende werelddealweken (in 2013 hadden we ook tijdens deze weken onze tickets geboekt) wilde ik de tickets toch wel graag vastleggen. Gelukkig was mijn overtuigingskracht groot genoeg en vlak voor het kerstdiner waren wij 2 tickets naar de USA rijker. De werelddealweken bleken geen verlaging, maar een forse verhoging van deze zelfde tickets te zijn, want in plaats van nog geen EUR 600,--, waren ze nu bijna EUR 900,-- per persoon. Door het dalen van de Dollar hebben we ook vast alle hotels geboekt en vooraf betaald. De auto hebben we dit keer via American Vacations geboekt. EIgenlijk is alles al geregeld en dat terwijl het nog ruim 3 maanden duurt. Uiteraard hebben we ook al wat leuke dingen weten te regelen (alsof een vakantie naar Amerika boeken niet leuk is ;-)), maar ik doel nu op sightseeing en dat soort activiteiten. We hebben al een bezoek in het Washington Monument geboekt, een voucher via Groupon voor fietsen in DC geregeld en we weten al dat we naar een wedstrijd van de Yankees tegen de Orioles gaan. Verder wordt het een combinatietrip van natuur, cultuur en geschiedenis. Nu mogen we heel lang aftellen......