Afgelopen mei hebben we door ons bezoek aan de staten New Mexico, Oklahoma, Kansas en Missouri de teller van bezochte staten op 49 gezet. De enige staat die nog niet bezocht was is Hawaii.

Al snel waren we onze mogelijkheden aan het bekijken. We wilden het liefst een combinatiereis maken. Onze voorkeur had heen vliegen via Washington, daar een nacht blijven en de volgende dag doorvliegen naar Oahu. Dan wilden we daar een 4/5 nachten verblijven om het eiland te ontdekken. Dan weer terug naar Washington en vandaar richting The Great Smokey Mountains. Totale reis zou in totaal 2 tot 2,5 week in beslag nemen. Omdat ik op dat moment zonder werk zat had ik alle tijd om de mogelijkheden te onderzoeken. Maar wat ik ook probeerde het gaf geen goed gevoel. Op een gegeven moment herinnerde ik mij dat het cruiseschip van 2012 na zijn laatste Inside Passage reis vanuit Vancouver naar Hawaii zou varen en vandaar uit door naar Australië. Misschien zit hierin een mogelijkheid? Er waren inderdaad rederijen die vanuit Vancouver naar Hawaii cruisde en weer terug. Je deed dan meerdere eilanden aan waar je excursies kon doen, maar er waren ook veel zeedagen. Alleen het idee van de meerdere eilanden sprak ons enorm aan. Dus hierna gingen we op zoek naar reisschema's met meerdere eilanden. In eerste instantie waren we ons aan het focussen op 3 eilanden, namelijk Big Island, Maui en Oahu. We waren al ver gevorderd met onze planning samen met American Vacations totdat ik per 1 september een nieuwe baan had. Hier kwam ik er al snel achter dat de planning niet paste in de planning van de werkzaamheden voor de maand mei. De besprekingen met American Vacations hebben we even op een laag pitje gezet en ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden. Het zou april worden. Maar omdat Romy in oktober in Florida gaat trouwen en ik daar natuurlijk bij wil zijn, moest ik mij beperken tot 3 weken verlof. En zo komt het dat wij half april vliegen op Los Angeles, daar één nacht verblijven. De volgende morgen vliegen wij door naar Big Island, hier blijven we 5 nachten, daarna vliegen we naar Maui, hier blijven we 3 nachten. Het volgende eiland is Kauai, hier blijven we 4 nachten. En als laatste vliegen we naar Oahu, waar we ook 4 nachten verblijven.

Hawaii

Dan vliegen we terug naar Los Angeles en ook hier blijven we een paar nachten slapen voordat we terug vliegen naar Nederland. We zijn inmiddels al druk met de voorbereidingen. Zo hebben we (hoe kan het ook anders) tickets geboekt voor een honkbalwedstrijd in Los Angeles. Maar ook hebben we onze jaarkaarten voor Seaworld verlengd. We gaan een dag naar Seaworld San Diego (wat er voor zorgt dat we binnen een jaar alle drie de Seaworld parken hebben bezocht). En verder wat laatste boodschapjes. Natuurlijk gaan we op de eilanden ook diverse bezienswaardigheden bezoeken, maar dat wordt te veel om hier te melden.