Op de laatste volle dag van onze oktobervakantie vorig jaar, namelijk op 12 november konden wij goedkope tickets boeken voor dit jaar. Omdat Romy en Julian op 8 oktober gaan trouwen in Florida, hebben we die dag voor 7 personen tickets geboekt, namelijk mijn ouders, wijzelf, Quincy (hij vertrekt gelijk met ons naar Florida, maar gaat eerder weer terug) en natuurlijk het aanstaande bruidspaar Romy en Julian.

Na thuiskomst gingen we op zoek naar een villa en hebben we bij diverse eigenaren een quote opgevraagd. Tussendoor waren we ook bezig met onze april/mei vakantie naar Hawaii en daar kwam eerst even de focus op te liggen. Op 4 januari hebben we voor de oktobervakantie een ticket bij geboekt. Namelijk voor de lagere schoolvriendin van Romy Suzan. Zij komt op 5 oktober en gaat op 11 oktober weer naar huis. Zij kon helaas niet langer weg van haar werk/studie. Nu we wisten dat Suzan niet zo lang kwam en we graag ons nichtje Charlotte erbij wilden hebben heeft Romy op de verjaardag (eind januari) van mijn moeder aan Petra en Stef gevraagd of Charlotte dezelfde periode als Suzan mocht komen. Petra en Stef vonden dit goed, maar eerst moest er natuurlijk nog toestemming van school komen. Op 13 februari werden we het eens met een eigenaar van een hele mooie villa op een locatie die we graag wilden. 19 februari kreeg Petra van de school van Charlotte akkoord en is er direct voor haar een ticket geboekt. Zij vliegt nu samen met Suzan op 5 oktober naar Orlando en op 11 oktober ook samen weer terug. Charlotte mocht dit echter nog niet weten en zo werden er afspraken gemaakt om het haar op 1e Pinksterdag te vertellen. We zouden dan met z'n allen bij ons gaan brunchen. Na onze vakantie in Hawaii kwam er nog een vriend van Romy en Julian die aangaf graag mee te willen. Dus op 10 mei kwam Paul en hebben we dezelfde vlucht weten te regelen als Quincy. Op 20 mei tijdens de brunch hebben we Charlotte met vliegticket en een voucher voor dolfijnenzwemmen verrast. En verrast was ze!

We hadden een leuke gezellige groep en nu konden we gaan aftellen. Helaas duurde dat gevoel niet lang, want op 24 mei kregen we te horen dat mijn moeder longkanker had. In één klap staat je wereld stil, maar toch moet je ook weer door. Er volgden diverse onderzoeken en daaruit bleek dat het niet operabel was en er een traject van chemo en bestralingen gestart moest worden. Op 25 juni kreeg mijn moeder haar eerste chemo en bestraling van de in totaal 24 behandelingen.

Nog een chemo

Op 26 juli was de laatste behandeling en nu moesten we wachten of de behandeling aangeslagen was. Mijn moeder voelde zich tijdens de behandeling behoorlijk beroerd en vooral erg moe. Wel wisten we inmiddels dat mijn moeder gewoon mocht vliegen en dus nog mee kon naar Florida. Op 19 augustus hebben we wederom een ticket geboekt. Dit keer voor Jim (ook een goede vriend van Romy en Julian). We konden hem echter niet meer op de vlucht van Quincy en Paul krijgen, maar wel op dezelfde vliegdagen. Dus ook hij komt 1 oktober aan en vertrekt op 10 oktober weer. Zoals altijd wilden we ook nu ons toestel uitzwaaien en ook mijn moeder wilde dat heel graag. We hadden 26 augustus hiervoor gepland en we troffen het met het weer. Met 2 auto's zijn we naar Schiphol gereden en nadat we onze Lufthansa hadden uitgezwaaid hebben we natuurlijk op het vliegveld nog bij Starbucks koffie met wat lekkers gehaald.

Op het panoramadek

Best friends

Fotograaf in dop

wachten tot het toestel vertrekt

Eindelijk

Klaar voor de start

En los

LH989

Starbucks

Met al deze hektiek hebben Romy en Julian ook nog hun afstudeerzitting gehad en zijn beiden nu in het bezit van hun HBO diploma.

Diplomauitreiking Romy

Diplomauitreiking Julian

Begin juni is Romy na 2 jaar gewisseld van fysio en dit heeft ervoor gezorgd dat Romy weer pijnloos mobiel werd en we gingen hierdoor meer wandelen. Door het mobieler worden van Romy en daarbij ook nog een beetje opletten wat je eet, was Romy haar trouwjurk (die we dus al gekocht hadden) inmiddels veel te groot. In eerste instantie wilden we hem laten innemen, maar dit was eigenlijk met goed fatsoen niet meer mogelijk. Romy zocht contact met de winkel en daar wilden ze na een aantal keer heen en weer mailen wel 2 verschillende maten apart hangen zodat we bij aankomst kunnen kijken welke het beste past. De eerder gekochte trouwjurk nemen ze niet terug, dus deze moeten we hier verkopen. 27 augustus had mijn moeder een afspraak in het AvL bij de longarts en daar kregen we te horen dat de kanker in remissie is en dat ze mag starten met immunotherapie (immunotherapie is een behandeling die de afweerreactie tegen kankercellen stimuleert. Deze behandeling versterkt of verandert het eigen afweersysteem, zodat het de verzwakte kankercellen beter kan doden).

Remissie

Rechts zie je de foto aan het begin van de behandeling. Links is duidelijk te zien dat de omvang van de tumor kleiner is geworden.

De immunotherapie wordt om de vakantie heen gepland en op 13 september heeft ze haar eerste behandeling gehad.

Starten met immunotherapie

Inmiddels had Romy veel contact met Patricia, zij zou samen met haar vriend ook 3 weken naar Florida komen, maar doordat zij beiden met een opleiding gestart zijn ging dit niet meer lukken. Omdat ze maar een paar dagen vrij kan krijgen van haar studie hebben we voor haar ook op 21 september een ticket geboekt. Zij komt dezelfde dag als Charlotte en Suzan en vertrekt ook op dezelfde dag als hen. Op dit moment zitten een goede vriend van Julian samen met zijn vriendin in Florida en ook zij (Leon en Sophine) komen naar de trouwerij. Daarnaast zijn er wat vrienden van de Floridagekkies in Florida op het moment van de trouwerij en ook daar zullen een aantal van het bij komen wonen. We hebben voor 14 personen op 9 oktober dolfijnenzwemmen bij Discovery Cove geboekt en hierbij 2 kaartjes voor Busch Gardens en Seaworld. Inmiddels zijn alle Esta's geregeld en zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen. Het is een ietwat bijzondere aanloop naar de vakantie, maar ik weet zeker dat het een super vakantie gaat worden.